Webshop » Godin

Godin


Godin is de expert bij uitstek als het komt op  vervaardigen van gietijzeren kachels. Al meer dan 170 jaar streeft Godin de absolute perfectie na. En deze expertise vertaalt zich keer op keer in perfect afgewerkte producten. Om dit mogelijk te maken is onze fabriek dan ook uitgerust met de meest geavanceerde machines.

Niet alleen de kwaliteit van ons gietijzer maar ook de  afwerking van onze kachels behoren tot de absolute top. Vooraleer een nieuw product op de markt te brengen, worden deze immers intensief getest binnen onze eigen laboratoria. Elk onderdeel wordt er tot in het kleinste detail gecontroleerd op afwerking en duurzaamheid.

Godin kachels garanderen een perfecte verbranding,  gecombineerd met een uiterst hoog rendement, en dit is niet alleen een goede zaak voor uw budget maar ook voor het milieu.

Of u nu kiest voor een gas-, hout-,kolen of mazoutkachel : Godin heeft het allemaal.


De volledige catalogus van Godin kan je hier downloaden

CATALOGUS GODIN
Er zijn geen producten gevonden.
Filters
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend

Godin: een stukje historie

Het was in 1841 dat de geniale uitvinder Jean Baptiste Andre Godin zijn eerste gietijzeren kachel bouwde. Zoveel jaren later is Godin één van de meest prominente spelers binnen het verwarming segment.

Godin staat borg voor onverwoestbare kwaliteit , maar tevens ook voor erg innovatieve producten , en dit met de nodige zorg voor het milieu .

Meesters in gietijzer :
Sinds de lancering van de « petit Godin » , die trouwens nog altijd deel uitmaakt van het actuele Godin gamma , werd er met de grootste zorg gewerkt om een perfect afgewerkt product te kunnen aanbieden . Het Godin gietijzer is van TOP kwaliteit , en is sinds vele decennia HET visitekaartje van Godin .

Al de Godin producten worden vervaardigd binnen de eigen ateliers.

Jean-Baptiste André Godin was een sociaal geïnspireerd industrieel. In 1837 startte hij een kleine fabriek waar hij kachels en keukenfornuizen produceerde in gietijzer in plaats van in plaatstaal zoals destijds gebruikelijk was. Dat idee was zeer succesvol en in 1846 vestigde hij zich in Guise waar een spoorwegverbinding was. Dit maakte een betere aan- en afvoer van grondstoffen en afgewerkte producten mogelijk. 

Teneinde de omstandigheden voor zijn arbeiders te verbeteren begon hij in 1859 met de bouw, volgens zijn eigen plan, van de Familistère rondom zijn bedrijf. Een vorm van sociale woningbouw die erop gericht was om comfort ter beschikking te stellen van de arbeidersklasse. Hieronder bekijkt u een Engelstalige film over de Familistère.Om de kwaliteit van deze producten constant te verbeteren,  behoudt het bedrijf Godin zich het recht om wijzigingen aan te brengen op deze apparaten zonder deze informatie door te geven. Alle afmetingen en karakteristieken kunnen gewijzigd worden in functie van technische interventies. De kleuren van de voorgestelde apparaten zijn afdrukken, dit kunnen variëren met de werkelijkheid. Dit document is geen contract.