Webshop » Qlima

Qlima


Qlima richt zich al ruim 35 jaar op klimaatbeheersing in huis. Als specialist bieden wij een compleet assortiment en werken wij voortdurend aan innovaties op het gebied van techniek en design. Zo hebben we in de loop der jaren waardevolle kennis en een goede naam opgebouwd, vooral ook door onvoorwaardelijk te kiezen voor duurzame, kwalitatief goede oplossingen.

Bovendien zijn de producten eenvoudig te bedienen en kies je met Qlima voor de zekerheid van een gunstige prijs/ kwaliteit-verhouding, betrouwbare service en minimaal twee jaar garantie.

Qlima is uitgegroeid tot Europees marktleider op het gebied van mobiele airco’s en verplaatsbare kachels. Voor een aangenaam binnenklimaat hoef je dus maar één naam te onthouden. Kort en krachtig: Qlima. Daar kun je op vertrouwen, al ruim 35 jaar.

Kies het model dat het beste bij je past. Een pelletkachel, elektrische kachel, petroleumkachel, warmtekanon, gaskachel, ethanol sfeerhaard of terrasverwarmer. Het zit allemaal in het gamma van Qlima.

De volledige catalogus van Qlima kan je hier downloaden

CATALOGUS QLIMA
kanaalstraat-oss-qlima

De belangrijkste redenen om voor Qlima te kiezen 


Expert in klimaatbeheersing
Qlima is marktleider binnen Europa in mobiele petroleumkachels en mobiele airco’s. Als specialist bieden wij je een compleet assortiment en werken wij voortdurend aan innovaties op het gebied van techniek en design. Zo hebben we in de loop der jaren waardevolle kennis en een goede naam opgebouwd, vooral ook door onvoorwaardelijk te kiezen voor duurzame, kwalitatieve oplossingen.

Meer dan 35 jaar actief
Al meer dan 35 jaar richt Qlima zich op klimaatbeheersing in huis. De oprichter kwam in 1980 min of meer bij toeval in aanraking met Zibro Kamin, een verplaatsbare kachel voor huishoudelijk gebruik. Al snel bleek echter de enorme potentie van het product. In de jaren daarna groeit het merk uit tot specialist en totaalleverancier van producten en diensten ter verbetering van het binnenhuisklimaat.

Ruim 20 miljoen producten verkocht
Door onze kennis en adviezen consequent uit te dragen en te blijven investeren in relevante innovaties, neemt Qlima een vooraanstaande positie in binnen Europa.
Qlima wordt momenteel in ruim twintig Europese landen verkocht via circa 15.000 dealers. Dealers worden goed geïnformeerd en kunnen uitleg geven aan consumenten. Zo hebben reeds meer dan 20 miljoen producten de weg naar de consument gevonden.

Uitvoerige producttesten
Qlima beschikt over een eigen Product Development Group (PDG). Deze afdeling heeft specifieke knowhow over de producten en streeft naar unieke productvoordelen, een onderscheidend design en optimale afstemming met de Europese markt, uiteraard conform de geldende wetgeving en veiligheidsnormen.
Voor het toezicht op en de bewaking van de technische specificaties werkt Qlima samen met externe deskundigen en grote Europese keuringsinstituten zoals TÜV, KEMA, TNO, KIWA, LNE, CERTITA en IMQ. Certificaten zoals bijvoorbeeld CE, NF en GS zijn voor Qlima vanzelfsprekendheden. Al onze producten hebben de wettelijk vereiste testen doorstaan. Daarom kan een garantieperiode van 2 tot 4 jaar worden verleend.

Visie

Alle zintuigen en je gemoedstoestand worden beïnvloed door de temperatuur, vochtigheid, zuiverheid, geur, circulatie, het zuurstofgehalte en andere elementen van de lucht waarin je leeft. De beïnvloeding van het klimaat is belangrijk voor het creëren van een goed gevoel. Qlima is ervan overtuigd dat de kwaliteit van het klimaat in de toekomst alleen maar nog belangrijker zal worden. Mensen worden zich meer en meer bewust van het effect hiervan op hun gezondheid en geestelijk welzijn.

Qlima schept mogelijkheden om het klimaat in huis volledig naar eigen voorkeur en behoefte te beïnvloeden, maar ook bijvoorbeeld in de caravan, tent of de boot. Het merk Qlima staat voor expertise, betrouwbaarheid, zorg, duurzaamheid en flexibiliteit.

Verleden - heden

In 1980 start de grondlegger met de import van verplaatsbare kachels en verwerft hij het recht op alleen vertegenwoordiging voor Nederland voor bepaalde types. In eerste instantie is dat slechts een nevenactiviteit, maar via directe verkoop op beurzen en vanuit het verkooppunt in Oss (Nederland) blijkt al snel de potentie van het product.

Na een paar jaar wordt er dan ook voor gekozen de verkoop via verdelers professioneel ter hand te nemen, in een aparte organisatie. De verdelers staan garant voor een persoonlijke benadering van de consument en een heldere toelichting bij het product. Het zogenaamde ‘double clean systeem’ doet zijn intrede. De naam voor kachels verandert in Zibro Kamin en de brandstof wordt Zibro Plus. Een concept dat als basis dient voor verdere internationalisatie.

De oprichter kwam in 1980 min of meer bij toeval in aanraking met Zibro Kamin, een verplaatsbare kachel voor huishoudelijk gebruik. Al snel bleek echter de enorme potentie van het product. In de jaren daarna groeit het merk uit tot specialist en totaalleverancier van producten en diensten ter verbetering van het binnenhuisklimaat.

Eind jaren tachtig verkrijgen we de rechten voor geheel West-Europa, Scandinavië en diverse Oost-Europese landen. Aansluitend op het ‘double clean systeem’ wordt in deze periode ook het Laser- verbrandingssysteem geïntroduceerd, een geavanceerde elektronische verbrandingstechnologie. Qlima werkt structureel aan de verdere uitbouw van het verdelernetwerk, waarin een sterke verschuiving plaatsvindt van de traditionele dealers naar de grootdistributie. Binnen laatstgenoemde sector is duidelijk sprake van een tendens om het aantal toeleveranciers te beperken. Men zoekt met name naar partijen die het hele jaar door kunnen leveren. Daarom start Qlima met de verkoop van airconditioners en luchtontvochtigers, wat het mogelijk maakt de consument niet alleen in het winter-, maar ook in het zomerseizoen te bedienen.

Doordat de grootdistributie ook om grote volumes vraagt, wordt de stormachtige groei van PVG in kachels en brandstof gecontinueerd. Om in de toenemende vraag naar brandstof te kunnen voorzien, wordt in 1999 in Gent een nieuw bottel- en distributiecentrum 12.000 m² in gebruik genomen, met een bottelcapaciteit van ruim 200 miljoen liter per jaar.

In korte tijd heeft Qlima haar grenzen verlegd van lokale verkoop, naar verkopen via dealers door heel Europa. 

Momenteel biedt Qlima een totaalconcept in klimaatbeheersing.