Brandstof petroleumkachel

Let er bij aanschaf op dat je brandstof koopt die specifiek geschikt is voor petroleumkachels. Er zijn vele soorten brandstof te koop, maar lang niet alle brandstoffen zijn geschikt voor petroleumkachels.
De goedkopere merken zijn vaak ook niet aromaatarm. Deze geven veel geur af tijdens het gebruik en veel mensen vinden dat niet aangenaam. Wij adviseren voor de Qlima kachels de speciale Qlima brandstof te gebruiken. Deze zijn geschikt voor het gebruik in kachels, geurarm en van hoge kwaliteit.

Qlima brandstof: zwavel- en aromaatarm
Het verschil tussen Qlima Premium Quality Fuels en gewone petroleum is groot. De belangrijkste indicatoren voor een schone en zuivere kachelbrandstof zijn het aromaatgehalte en het zwavelgehalte. Hoe minder van deze stoffen aanwezig zijn in de brandstof des te beter is de verbranding in de kachel.

Qlima kachelbrandstoffen bevatten aanzienlijk minder aromaten en zwavel dan ‘gewone petroleum’. Bovendien kan Qlima, met meer dan 35 jaar ervaring, met zekerheid concluderen dat vrijwel alle vormen van ‘gewone petroleum’ ongeschikt zijn als kachelbrandstof en storingen en schade aan de kachel veroorzaken.qlima-brandstof-tabel
Alle Qlima brandstoffen worden continu en na elke bewerking door externe onafhankelijke laboratoria gemonitord die behoren tot de beste van de wereld. Het eindresultaat is de schoonste en meest efficiënte brandstof met de beste performance in de markt. En wanneer je stookt met Qlima brandstof profiteer je van 4 jaar garantie op je kachel en kun je sparen voor korting op brandstof of handige accessoires.

Gevaar van vervuilde kachelbrandstof
Wanneer inferieure kachelbrandstof gebruikt wordt, kunnen defecten ontstaan, maar ook hinderlijke geur tijdens de verbranding of een afzetting op de mantel van de kachel. Hieronder worden een aantal van de meest voorkomende gevolgen op rijtje gezet:

Geur tijdens verbranding
Blauwe rook
Bruine of witte afzetting op de mantel van de kachel
Moeilijke ontsteking met veel geur en rook
Verharden van de kous met weer als gevolg blokkade van het mechanisme
Kapotte gloeispiraal
Onregelmatige of te lage vlam (Kouskachel)
Fluitend geluid bij verbranding (Laserkachel)
Vervuild zeefje
Beschadigde brandermat
Vervuilde injector of een vervuilde pomp

Maar ook de kachel zelf slijt sneller wanneer er gebruik wordt gemaakt van ongeschikte ‘gewone petroleum’.


Qlima Kristal: Geurloze Kachelbrandstof voor Petroleumkachels
Een Qlima Premium Quality Fuel met een superieure warmte beleving. Qlima Kristal garandeert het hoogste comfort met geurvrije warmte en een langere levensduur van kachel en onderdelen. De beste kachelbrandstof verkrijgbaar in de markt.

Dankzij een andere grondstof aan de oorsprong en een ander productieproces, heeft Qlima Kristal een aromaatgehalte van maximaal 0,007% en een zwavelgehalte van maximaal 0,0001%. Het vlampunt is gegarandeerd minimaal > 65°C. Qlima Kristal voldoet ruimschoots aan de enige Europese wetgeving rondom brandstof voor petroleumkachels, dit is de Franse wetgeving (NF 128 arrêté 25-06-2010).

qlima-20-ltr-kristal-769301
Alle voordelen van Qlima Kristal op een rij:
 • Overtreft ruimschoots de Europese wetgeving NF 128
 • Geen geur
 • Extreem lange levensduur van kachel en onderdelen
 • Isoparaffine (extreem zuiver, geproduceerd op basis van Gas to Liquid proces)
 • Vlampunt van > 65°C
 • Extreem laag aromaatgehalte van maximaal 0,007%
 • Extreem laag zwavelgehalte van maximaal 0,0001%
 • Geschikt voor alle merken kachels
 • Op basis van GTL productietechniek (Gas To Liquid)
 • Verpakt in 100% recyclebare PET verpakking met kindveilige sluiting
 • Extreem zuivere brandstof (ISO paraffine)

Als basis voor Qlima kristal wordt gas gekozen. Gas bevat sowieso al minder aromaten en zwavel dan petroleum (ruwe olie) en hierdoor kunnen optimale resultaten bereikt worden. Middels het productieproces dat ‘GTL proces’ heet (Gas To Liquid proces), wordt het gas eerst geconverteerd tot een vloeistof. Nadien worden de componenten van deze vloeistof middels een oligomerisatieproces weer tot langere chemische ketens -een isoparaffine- samengevoegd. Na de hydrogenatie ontstaat Qlima Kristal. Quasi geurloos, quasi aromaatvrij en quasi zwavelvrij. Op dit moment de best mogelijke kachelbrandstof verkrijgbaar in de markt.

Doordat Qlima alleen met hoogwaardige producten werkt ontstaat minder slijtage aan kachel en onderdelen, zo wordt bij normaal gebruik de levensduur van de kachel verlengd tot wel 20 jaar. Qlima Kristal is verpakt in een PET can met kindveilige sluiting, een innovatie van Qlima waardoor de brandstof cans nu 100% recycleerbaar zijn.

Qlima spaarprogramma
Omdat Qlima uitsluitend Premium Quality Fuels produceert, is er een grote groep vaste afnemers van Qlima brandstoffen. Om deze loyaliteit naar Qlima brandstof te belonen, bestaat er een speciaal Qlima spaarprogramma. Door Qlima Points te verzamelen wordt gespaard voor handige accessoires en korting op producten en brandstof.

De zekerheid van Qlima Premium Quality Fuels; hoogste kwaliteit, hoogste rendement en hoogste comfort.