Onze diensten

gratis-offerte


Bij het kiezen van de kachel die het best bij jouw past kunnen we je in onze showroom bijstaan met het nodige advies. Eénmaal die keuze gemaakt is moet je overwegen of je de kachel al dan niet zelf gaat installeren. Hou rekening dat de installatie conform de regelgeving moet zijn hieromtrent. Deze is opgetekend in de norm 'NBN/B/61/002' voor toestellen met een vermogen onder de 70 KW. Dit is belangrijk naar brandveiligheid toe maar ook om te kunnen genieten van de geldende garantie op de toestellen.

Weet ook dat je enkel geniet van de 6% BTW regel op de toestellen, de installatiematerialen én de werkuren indien de installatie door BSP kachels uitgevoerd wordt. Vraag dus zeker een offerte op maat en vergelijk ...


BSP Kachels komt graag bij u thuis!
Als je beroep doet op onze diensten maken we graag een vrijblijvende offerte op maat. Wij komen hiervoor graag op afspraak bij u thuis.  Uiteraard is dit thuisbezoek een gratis* en vrijblijvende service van BSP Kachels. Wij helpen u graag met het nemen van de juiste beslissing bij het aanschaffen en installeren van uw kachel. 

Bel ons voor een afspraak op: 0479/714214 of mail naar info@bspkachels.be en wij nemen z.s.m. contact met u op.
 

Wat kost de installatie?
Bij het plaatsen van een kachel zijn er verschillende factoren die mee de prijs beïnvloeden. De belangrijkste is of er in je huis al een rookkanaal is. Die is nodig om de rook op een schone manier naar buiten te leiden, en het liefst zo duurzaam mogelijk. Daarvoor moet er een dubbelwandige roestvast stalen buis aanwezig zijn. Heb je die al, dan hoeven we alleen nog maar de kachel daarop aan te sluiten, via een enkelwandige buis die door de kamer loopt. Ook daarvan lopen de kosten uiteen. Wil je die in een speciale kleur, dan wordt het iets duurder. De basis installatie/opstart voor een vrijstaande kachel aangesloten in een bestaande schouw kost ongeveer 450€

Heb je alleen een gemetseld rookkanaal? Dan zorgen onze installateurs ervoor dat daar een flexibele rvs-buis doorheen wordt getrokken. 

Heeft jouw huis helemaal geen rookkanaal? Geen paniek. Ook dat kunnen we aanleggen. Dat doen we met speciaal dubbelwandig afvoermateriaal, dat ervoor zorgt dat de kachel duurzaam en 100 procent veilig brandt. Het aftimmeren doen we ook, met brandwerend materiaal. 

Elke situatie is anders en het is dus moeilijk om hier vaste prijsafspraken rond te maken. 

Ook maakt het uit of je kiest voor een inbouwhaard of een vrijstaande kachel: als we een kachel komen inbouwen, dan worden de kosten hoger. Dat deel van de totale prijs heb je dus helemaal zelf in de hand.


Weet ook dat je enkel geniet van de 6% BTW regel op de toestellen, de installatiematerialen én de werkuren indien de installatie door BSP kachels uitgevoerd wordt. Vraag dus zeker een offerte op maat en vergelijk ...* Wij rekenen niets aan voor plaatsbezoeken binnen België met uitzondering van Wallonië, West-Vlaanderen en 
  Limburg. Hiervoor rekenen we 0.35€/km aan dewelke wordt afgetrokken van de factuur bij effectieve aankoop.