Onze diensten

dia3


Onderhoud :

Onderhoud is belangrijk om de prestaties en het rendement van uw gas-, hout- of pelletkachel zo hoog mogelijk te houden. Je kan best een jaarlijks onderhoud voorzien door BSP kachels of een andere erkende installateur. Onze servicebezoeken omvatten een controle van de componenten van uw haard en veiligheidsvoorzieningen om een ​​goede werking te garanderen. Daarnaast wordt het toestel volledig gepoetst , gaande van de ventilatoren, het branderkorfje, tot de afvoerkanalen,...

Klanten kunnen ongeveer 1 uur aan schoonmaakkosten verwachten bij het plannen van een onderhoudsbeurt aan de pelletkachel of een open haard. Veel bedrijven in de branche zijn binnen 10 minuten in en uit je huis. We reinigen alles wat je kunt zien maar ook alles wat je niet kunt zien. Een grondige service en schoonmaak wordt elk jaar aanbevolen na 1-2 ton pellets verbruikt te hebben in de pelletkachels of ten minste elk jaar voor houtgestookte haarden.

BSP Kachels werkt niet met onderhoudscontracten! Een tevreden klant komt terug. Papierwerk is daar niet bij nodig. De klant bepaalt zelf wanneer die het nodig vindt dat de kachel of haard een onderhoudsbeurt krijgt en dan maken we een afspraak om langs te komen. Heb je liever dat wij het opvolgen en contact opnemen om een onderhoudsbeurt te geven, dan kan dat ook. Dat geef je gewoon aan bij de installatie van de kachel.

Een standaard onderhoudsbeurt op onze eigen merken/klanten van Palazzetti en Extraflame van een hout- of pelletkachel kost 150€ (excl. BTW), met uitzondering van inbouw pelletkachels. Het Reinigen van de rookgasafvoerkanalen binnenshuis zijn inbegrepen in de prijs alsook de verplaatsingskosten*.  Andere merken kost 175€ (excl. BTW)

Voor het reinigen van de dubbelwandige buizen buitenshuis of de schoorsteen kan je beroep doen op onze erkende schoorsteenveger. Kostprijs ligt rond de 150€. Wij werken nauw samen met een schoorstenveger. Indien interesse kan je altijd met ons contact opnemen.

Gebruikte slijtage vervangingsonderdelen zoals gloeikaarsen, dichtingskoorden, ed. zijn niet inbegrepen en worden afzonderlijk afgerekend volgens de geldende tarieven. 

We behouden het recht voor om, zonder opgave van reden, uitvoering van onderhoud te weigeren aan apparaten die niet bij ons aangekocht werden en/of merken die niet door ons verdeeld worden. 


Meer info over onderhoud pelletkachelsHerstellingen:

Voor herstellingen aan de kachel kan u uiteraard ook bij ons terecht. Wij herstellen wel enkel onze eigen merken. BSP Kachels heeft de meest courante onderdelen liggen om snelle interventies te kunnen uitvoeren. 

De kostprijs van een herstelling is natuurlijk sterk afhankelijk van het aantal uren dat er aan besteed wordt en de benodigde onderdelen die ervoor nodig zijn. Zijn deze niet meteen beschikbaar en gaat het om specifieke onderdelen komt er een 2de interventie. Het is daarom belangrijk altijd een duidelijke beschrijving mee te geven van het probleem zodoende de reparateur in 1 interventie het probleem kan oplossen.
*Wij rekenen niets aan voor verplaatsingskosten bij een onderhoud binnen België met uitzondering van Wallonië, West-Vlaanderen   en  Limburg. Hiervoor rekenen we 0.35€/km (excl. BTW) aan.