Webshop » Merken » Jacobus

Jacobus


Het Jacobus-model is beschikbaar in drie versies. Het belangrijkste kenmerk van de Jacobus kachel is dat je het vermogen kan aanpassen indien dat nodig is. De Jacobus 6 kan bijvoorbeeld een kracht leveren van 3,5 tot 7 kW, de Jacobus 9 een kracht van 5 tot 10 KW, en Jacobus 12 een kracht van 7 tot 14 KW. 

Er is een voor- en achteraansluiting op elk model. Zo kan je de kachel aansluiten volgens uw persoonlijke situatie. De Jacobus-kachel kan ook worden geleverd met aanvoer van externe buitenlucht, waardoor deze kachel bij goed geïsoleerde woningen voldoet aan de strengste thermische voorschriften (type RT 2012). De standaard kachel is voorzien van een antraciet grijze vuurvaste lak. Het is mogelijk, op aanvraag, om de Jacobus-houtkachel uit te rusten met een automatische deur.


De volledige catalogus van JACOBUS kan je hier downloaden
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend


Technologisch hoogstandje


jacobus-tech


De Jacobus houtkachel, een puur Nederlands product, is het resultaat van vele  jarenlange ervaring en knowhow. De kachel is gemaakt van cortenstaalDe verspreiding van warmte vindt hoofdzakelijk plaats door convectie. De coating van de verbrandingskamer bestaat uit een geperst en vuurvast materiaal dat hoge isolatie combineert met goede mechanische eigenschappen, wat garant staat voor een lang leven. 

Voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de volledige verbranding de ruit van de houtkachel perfect schoon blijft. De Jacobus houtkachel heeft niet alleen een geheel ander verbrandingssysteem, maar er is ook beter en zwaarder materiaal gebruikt voor de vervaardiging van de houtkachel. Zo blijft de houtkachel langer warm en bereikt hij een hogere stralings- en convectie temperatuur

Bovendien wordt extra gemak geleverd doordat de luchttoevoer maar met één knop bediend hoeft te worden. Daardoor is er altijd een juiste verhouding tussen de op vijf posities aangevoerde verbrandingslucht. Bovendien heeft de Jacobus mogelijkheden voor luchttoevoer van buiten, wat de houtkachel ideaal maakt voor goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen.

Uiterst propere kachels
De Jacobus-houtkachel staat synoniem voor duurzaamheid, ultrazuiverheid en gebruiksgemak. Sinds 1981 worden houtkachels ontworpen en geproduceerd in de werkplaats van Mr. Janco de Jong, in Gorredijk, Noord-Nederland. De Jacobus houtkachel is zeer gekend, zowel in Nederland als in het buitenland. Ze hebben een revolutionaire verbrandingstechnologie, belangrijk voordeel voor de gebruiker, omdat CO-uitstoot zeer laag blijft.

De duurzame Jacobus houtkachel heeft een aantal ijzersterke eigenschappen, zoals een uitstekende verbranding, een hoog rendement, een lage uitstoot van schadelijke stoffen en een eenvoudige bediening. In de Jacobus houtkachels kunnen alle houtsoorten worden gestookt. Dus ook hardhout soorten als Meranti, Azobé en natuurlijk eiken! De houtkachel voldoet aan de eisen van de Europese Norm EN13240, de Duitse norm DIN+, BImSchV. Stufe 2 en de ECOdesign norm die in 2020 in Nederland gaat gelden. 


Waarom kiezen voor een Jacobus kachel
- De Jacobus kachel is een ultra schone kachel met revolutionaire technologie en gepatenteerde verbranding.
- Het tijdloze concept van JANUS-kachels diende als basis voor het ontwerp van de Jacobus-kachel.
- Dankzij hun sobere ontwerp kunnen ze integreren in alle soorten huiskamers.
- De Jacobus verbrandingskamer is gemaakt van vuurvast cortenstaal en dat maakt een snelle verwarming van
  het apparaat mogelijk. Dit specifieke staal garandeert een lange levensduur van de kachel.
- De Jacobus-houtkachel heeft een groot vermogensbereik.
- De warmteafgifte is eenvoudig instelbaar.
- De kachel is daarom geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes.
- Standaard kan de Jacobus worden geleverd met externe luchttoevoer of verbrandingslucht van buiten.
- De kachel heeft een bediening met één knop die de proportionele invoer aanpast in primaire en secundaire
  lucht.
- Het venster van de kachel is zeer schoon dankzij het ongeëvenaarde verbrandingssysteem.

jacobus-kachels

Kiezen voor een Jacobus is kiezen voor een houtkachel van superieure kwaliteit, dat gaat een leven lang mee.